Dwa dni spędzone na konferencji w Łodzi były szalenie ciekawe. Tematyka dotyczyła m.in. jakości żywności i zmiany przepisów prawnych jej znakowania, mleka, genetyki i żywienia, wybranych produktów spożywczych, a także, co najistotniejsze, i co zajęło prawie cały drugi dzień wykładów czyli roli diety w powstawaniu i leczeniu raków i nowotworów. 

 

Tematyka ta od dawna wzbudza we mnie ogromne zainteresowanie. Problem nowotworów i raków jest coraz bardziej widoczny wśród naszego społeczeństwa. Prawie każdy z nas zna kogoś, kto choruje na tego rodzaju chorobę. Widzę ogromną potrzebę niesienia pomocy osobom dotkniętych tym problemem, gdyż wiedza wśród lekarzy na temat odżywiania i oddziaływania żywności na nasz organizm jest niejednokrotnie znikoma.

Wyjazd ten znacząco wzbogacił moje zasoby i ukierunkował na rozwiązania, jakie będę mogła polecić swoim pacjentom.

A to moje pamiątki z pobytu :)